Matej Meglič - blog | Moje leto.
delo, moje leto, morje, sonce, sreča, sončni zahod, odločitve, omejitve, pozitiva, tvoja izbira
198
post-template-default,single,single-post,postid-198,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Moje leto.

15 Sep Moje leto.

Zakaj biti zadovoljen, če nekaj ni tako, kot si želiš? Zakaj se pogrezniti v sivo, če pa si lahko vse? Vse omejitve so v glavi in danes omejitev ni. V kar verjameš, to se ti bo zgodilo. In če ti nekje pač ni več dovolj lepo, greš drugam. Kot na morje, vsako leto pač kar nekam, dokler ne najdeš tistega pravega zaliva, kjer so kamenčki najbolj beli in sonce zaide na pravi strani za lovljenje oranžastih sončnih žarkov, kjer sosedje v prikolici niso preveč glasni in si lahko sam. Intima, tišina, mir in spokoj. Ustališ se. Takrat si zares srečen in takrat si zares ti. Zakaj ne bi bilo vedno tako? Vse prevečkrat se postavljaš v vlogo zatiranega rekoč, pa saj ne more biti bolje. Ne to leto, drugič. Pa je lahko. Pojdi za nosom, pojdi za soncem. Bodi pozitiven, dvigni že to glavo in poglej vse priložnosti, ki ti jih življenje meče pod noge. In nato jih zgrabi. Oprimi se ravno prav; toliko, da te odnese v želeno, v novo smer. Premisli vse možnosti in pretehtaj odločitve, a se ne boj stopiti naprej. V nov dan, v novo smer. Kdo ve, kaj lahko prinese?

Lahko, da boš prišel na drugo stran, našel drugo, še lepšo plažo. Kraj, kjer ti bo lepo naslednjih nekaj let, vse življenje, ali pa samo danes. In nato naprej. Znova in znova. Lahko, da se kdaj znajdeš na kraju, kjer si že bil, pa bo zate povsem drug in nov. Ali star in že poznan. In to ni nujno slabo. Vedno verjemi, da zaslužiš le najboljše, tukaj in zdaj ter, da si ti vedno lahko le ti.

Ohranjaj naravo, in vtisni si že v glavo da imaš prav vsako jutro, preden vstaneš, možnost izbrati. Lahko se odločiš, ali bo ta dan zate dober, ali slab. Od marca dalje se zbujam samo še v dobre dni in zdaj lahko samozavestno rečem, da je to moje leto. Srečen sem, spet in naredil bom vse, da bo od zdaj naprej vsako naslednje leto prav tako moje. Želim ti, da bo danes dober dan tudi zate, po tvoji izbiri. Užij ga.

 

Fotografija je plod domišljije moje boljše polovice, Katje Kern.